Wat is unbiased Hiring?

In de missie naar een competentie gedreven arbeidsmarkt zijn wij bij Recrout enorm enthousiast over wat we aanbieden en weten we allemaal precies wat we bedoelen met "Unbiased Hiring' Maar als lezer kunnen wij ons ook goed voorstellen dat je geen idee hebt wat het inhoudt of misschien wat meer context wilt hebben.
Recrout Unbiased Hiring

Buckle up, want ik ga je in dit artikel in Jip-en-Janneke taal uitleggen wat wij hier mee bedoelen!

 

Biased Hiring

Om goed uit te leggen wat unbiased hiring is moeten we het misschien eens omdraaien. Het tegenovergestelde is namelijk Biased hiring; het aannemen of juist niet aannemen van personeel op basis van vooroordelen zoals geslacht, leeftijd, afkomst en het wel of niet hebben van een diploma. Op deze manier heb je als werkgever een hele grote kans om potentiële nieuwe werknemers mis te lopen op basis van subjectieve argumenten of een goed gemaakt cv.

 

Op zoek naar de beste match

Uiteindelijk willen we personeel dat bijdraagt aan de doelen van ons bedrijf. En behalve in het geval van een hartchirurg, moet enkel een hard-skill zoals een diploma niet de doorslaggevende reden zijn om iemand wel of niet aan te nemen. Een match moet gemaakt worden op basis van persoonlijkheid, competenties, hard-skills én soft-skills die een kandidaat mee neemt om bij te dragen aan het succes van zijn carrière én toekomstig werkgever. Meer informatie over het maken van de beste match op basis van objectieve criteria en invalshoeken vind je hier: https://recrout.com/competentiegericht-matchen.

 

Unbiased hiring

In de zoektocht naar de ideale kandidaat voor de gewenste functie willen we gaan voor de beste match en voorkomen dat we op basis van een onderbuikgevoel keuzes maken. Want laten we eerlijk zijn; je komt er gewoon niet meer mee weg, en dat moet je ook niet meer willen. Voor zowel werkgever als de werknemer is het van belang om op basis van concrete competenties aangenomen of afgewezen te worden, hier heeft uiteindelijk iedereen baat bij.

 

Unbiased Hiring is in een hele simpele samenvatting niet meer en niet minder dan; Het aannemen van personeel zónder je vast te houden aan vooroordelen of traditionele cv’s, en zeker niet op basis van leeftijd, gender, religie, quota, of enige andere vorm van discriminatie. In plaats van hieraan vast te houden moeten we kijken naar de competenties en persoonlijke eigenschappen van kandidaten. Op deze manier heeft iedereen de kans om zijn of haar volle potentieel te realiseren en krijgen unieke talenten de kans om te schitteren en gaan organisaties floreren.

 

In het Engels klinkt het gewoon net even wat beter

Voor ieder vak of begrip is er een prachtige Engelse vertaling die de woorden die je wilt benoemen kracht bij zet. ‘Unbiased hiring’ klinkt gewoon veel lekkerder dan ‘onbevooroordeeld inhuren’…. Toch?

 

Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd naar de mogelijkheden die het ATS recruitment platform van Recrout jou kan bieden? Klik dan even door naar https://recrout.com/matching/ link  voor meer informatie!

Related posts

Recrout Skills based ATS

5x inclusieve voornemens voor 2024

Zit de eerste nieuwjaarsborrel er alweer op? Of ben jij een voorstander van Dry January? En of je nou extra fanatiek bent in de sportschool in de eerste weken van januari of een beetje extra op je voeding let..

Read More »
Recrout Unbiased Hiring ATS

2023: De Doorbraak van Innovatieve Recruitment Technologie en Employer Branding – Een Jaaroverzicht door Recrout

Terwijl de wereld van werk snel evolueert, staan HR-professionals aan de frontlinie van baanbrekende veranderingen in technologie en employer branding. In 2023 hebben we een hoop opmerkelijke innovaties en strategieën gezien die de manier waarop bedrijven talent werven en behouden, volledig veranderen.

Begin dit jaar schreven we al een artikel over onze verwachting van de recruitmenttrends in 2023. Maar wat is hier van terecht gekomen? En zijn er misschien andere dingen die opvielen?

Read More »
Recrout Unbiased Hiring ATS

5x dilemma’s op de werkvloer tijdens de feestdagen

Het is zover. De decembermaand is van start gegaan en dat betekent dat de feestdagen voor de deur staan! December brengt een hoop gezelligheid en feestelijkheid met zich mee, maar zorgt ook voor de nodige dilemma’s. Zeker op de werkvloer. Hoe pak je dat als werkgever handig aan? Wij helpen je op weg en rekenen af met vijf dilemma’s tijdens de feestdagen.

Read More »