Ontdek het laatste nieuws over onze reis

Inclusiviteit voor de bühne: Echte actie of alleen imago?
Ben je nou echt inclusief? Of doe je het eigenlijk...
Cv? Weg ermee! De opkomst van competentiegericht werven
De krapte op de arbeidsmarkt in Nederland is bijna niet...
Stop met ‘gut feeling’, start datagedreven recruitment
Of je nu recruiter bent, intercedent, manager of misschien zelf...
Diversiteitquota versus Meritocratie
Streven we ernaar dat de buitenwereld ons ziet als het...

Meer artikelen over Recrout

Recrout Skills based ATS

5x inclusieve voornemens voor 2024

Zit de eerste nieuwjaarsborrel er alweer op? Of ben jij een voorstander van Dry January? En of je nou extra fanatiek bent in de sportschool in de eerste weken van januari of een beetje extra op je voeding let..

Read More »
Recrout Unbiased hiring

Waarom arbeidsmarktdiscriminatie ons allemaal aangaat.

Arbeidsmarktdiscriminatie, een onderwerp waar niemand het graag over heeft – omdat het er eigenlijk niet zou moeten zijn –  maar waar terecht veel aandacht aan besteed moet worden. Afhankelijk van je afkomst en positie in de arbeidsmarkt heb je er soms wel en soms geen last van. Maar of je er nu wel of geen “last” van hebt, het gaat iedereen aan.

Read More »
Recrout Unbiased Hiring

5 tips om tijd te besparen in het recruitmentproces

Een recruitmentproces moet duidelijk zijn, kwaliteit behouden en vlot verlopen. Ontbreekt er een van deze pilaren? Dan heb je een grote kans dat je sollicitanten misloopt of verliest.
“Tijd is geld en eigenlijk heeft er niemand tijd maar willen we wel geld “.

Read More »
Recrout ATS

Assessments en de zin of onzin hiervan.

“Iemand aannemen is een beetje als een eerste date, de interesse is gewekt na het eerste contact en de eerste indruk is positief. Maar ergens ben je nog wel op zoek naar de welbekende “red flags”.  Alleen is het niet echt gebruikelijk om je toekomstige partner een assessment onder de neus te schuiven, dit kan je bij een sollicitant gelukkig wel doen.”

Read More »
Recrout Unbiased Recruitment

In 5 stappen naar Unbiased-Hiring

In de vorige blogs hebben we het al veel gehad over Unbiased hiring. Zo heb je kunnen lezen wát het precies inhoudt en wat de voordelen voor jou als werkgever zijn wanneer je besluit dit toe te passen. Deze week gaan we je een beeld geven hoe je in 5 stappen Unbiased-Hiring implementeert binnen jouw organisatie.

Read More »
Recrout Unbiased Recruitment Technology

Hoe geven we recruitment terug aan de recruiters

In de huidige dynamische arbeidsmarkt, waar de vraag naar goed personeel hoog is en de concurrentie moordend kan zijn, wordt recruitment steeds belangrijker voor werkgevers. Toch merken we in de praktijk dat het wel-of niet aannemen van personeel soms wordt overgelaten aan een hiring manager die niet ziet wat de recruiter wel in een kandidaat ziet.

Read More »
Recrout Unbiased Hiring

Data-driven matchen in 5 stappen

It’s all about data. In de moderne recruitment is het niet langer voldoende om alleen te vertrouwen op traditionele wervingsmethoden, zoals het speuren naar cv’s op vacaturesites. We willen data, analyses en de beste matches, toch? Dat is ook niet zo gek, want met behulp van data-driven matchen kan je sneller én nauwkeuriger de beste kandidaten voor jouw functies identificeren.

Hoe kan je nou gebruik maken van deze data om jouw ijzersterke matches te realiseren? In dit blog geven wij 5 tips om jouw wervingsstrategie data-driven te maken!

Read More »

Zo verhoog je jouw recruitment ROI in 2023!

Het verhogen van jouw recruitment ROI? In dit blog geven we een aantal hacks hoe je jouw ROI gemakkelijk kunt verhogen. Wat is ROI? ROI staat voor Return On Investment en meet de waarde van werknemers in kosten, ten opzichte van de investering van het recruitmentproces.

ROI geeft je niet alleen inzicht in jouw recruitmentproces, maar kan ook motiverend werken voor werknemers om hun doelen sneller te behalen.

Het meten van de recruitment ROI is lastig, want hoe bepaal je de waarde van een werknemer? 

Read More »

Probeer Recrout nu GRATIS

KLAAR OM SLIMMER TE MATCHEN?

Probeer Recrout nu gratis

Wij zijn ervan overtuigd dat steeds meer organisaties op zoek zijn naar moderne en niet-discriminerende hulpmiddelen om hun recruitmentproces te verbeteren en hun goede imago te behouden.

Om ons steentje bij te dragen aan een eerlijke arbeidsmarkt, bieden we je graag een vrijblijvend proefaccount aan om te kijken of Recrout ook bij jouw organisatie past, zonder verborgen kleine lettertjes.