De noodzaak van een flexibel ATS-systeem in een veranderende wereld.

In een wereld én arbeidsmarkt waar werkgelegenheid, gender en eisen van werknemers sneller veranderen dan het Nederlandse weer. Is het hebben van een flexibel ATS systeem geen overbodige luxe maar een noodzaak voor iedere werkgever.
Recrout Unbiased Hiring ATS

Gaan we nou nooit een keer ophouden met posten over het belang van een goed ATS-systeem?!” Nee Karen. Get used to it. Want tot ieder bedrijf in Nederland minstens werft op basis van competenties blijft Recrout aan deze recruitment boom schudden. Het belang van een objectief werving -en selectieprocedure is gewoon echt heel groot. Trends in HR schreef hier een mooi artikel over.

 

De beste vriend van een recruiter: Een ATS-systeem dat meer doet dan alleen koffie halen!

Een efficiënt en flexibel ATS-systeem voor een recruiter is vergelijkbaar met het hebben van een persoonlijke assistent(e), maar dan eentje die nooit een snipperdag opneemt en altijd voor je klaarstaat. Maar niet zomaar een assistent(e), nee. Je wilt iemand die flexibel is, die méér kan dan alleen je agenda beheren en je herinneren aan de volgende meeting. Een assistent(e) die slechts notities maakt of agendapunten bijhoudt, komt niet eens in de buurt van wat je echt nodig hebt als recruiter of werkgever.

 

Wat je wilt, is een flexibele sidekick die je agenda niet alleen beheert, maar ook de inhoud en informatie van intakegesprekken opstelt, kandidaten filtert, je vacatures op jobboards plaatst, je volledige controle geeft over je jobmarketing campagnes en als klap op de vuurpijl kandidaten matcht aan je vacatures. En dan natuurlijk wel matcht op basis van competenties i.p.v. zijn of haar favoriete voetbalclub.

 

Van een ATS als een stugge schuurdeur naar wendbare speedboat.

In de huidige wereld en arbeidsmarkt kom je eigenlijk helemaal nergens meer als je niet een beetje flexibel bent. Niets is zwart of wit en ook grijs heeft soms nog een ander kleurtje wanneer het uitkomt. Dat betekent ook dat recruitment en de tools die we hiervoor gebruiken mee moeten bewegen. Mee bewegen met zaken zoals genderdiversiteit, werknemerseisen, inclusiviteitsnormen en het beschikbare werk- en materiaalaanbod. Als je ATS-systeem even houtig is als een oude schuurdeur, wordt het erg moeilijk om op een niet-bevooroordeelde en inclusieve manier te werven, laat staan om veranderingen door te voeren.

 

Een flexibel ATS-systeem helpt recruiters om snel te schakelen en nieuwe kansen te grijpen als ze zich voordoen. Of het nu gaat om het aanpassen van de manier waarop je naar kandidaten zoekt, de manier waarop je vacatures aanbiedt, hoe je campagnes draait of de criteria waarop je kandidaten matcht. Je wilt een ATS-systeem dat als een speedboot snel kan manoeuvreren, en niet als een olietanker die meerdere werkdagen nodig heeft om een wijziging door te voeren.  Recrout is zo’n ATS-systeem dat jou als werkgever tal van opties biedt.  Hoe groot of klein je ook bent, Recrout groeit met je mee. Benieuwd wat Recrout anders maakt dan andere ATS-Systemen? Dat lees je hier.

 

In recruitmentwereld, de arbeidsmarkt en onze maatschappij algemeen is stilstand achteruitgang. Zonder een flexibel ATS-systeem ben je die olietanker die niet meedraait wanneer de rest van de markt snel anticipeert. Maar met een systeem als Recrout verander je net zo snel van koers en grijp je nieuwe kansen voordat de concurrentie dat doet. Het maakt inclusief en competentiegericht werven niet alleen mogelijk, maar ook simpel en effectief. Geen gedoe, geen vertragingen, alleen maar heldere, objectieve en snelle recruitmentprocessen. Je ATS-systeem moet net zo klaar zijn voor verandering als het bedrijf dat er gebruikt van maakt. Ben je klaar om je recruitment naar het volgende niveau te tillen en te ervaren hoe het is om met een echt flexibel en toekomstgericht ATS-systeem te werken? Ga dan naar recrout.nl voor meer informatie.

 

Related posts

Recrout Unbiased Hiring ATS

5x medewerkers inclusief bedanken in december

Het einde van het jaar nadert. Dat betekent dat het ook tijd is om je waardering uit te spreken of op een andere manier te laten blijken aan je medewerkers. Waardering is ontzettend belangrijk. Een goede reden dus om jouw medewerkers wat extra aandacht te geven. Maar hoe doe je dat? Je wilt graag origineel zijn, misschien zelfs verrassend, maar ook inclusief! Toch? Of ga je liever voor het standaard kerstpakket? Wij spelen alvast voor sinterklaas, want we zetten vijf gratis tips voor je op een rijtje! 

Read More »
Recrout Unbiased Hiring

5x competentiegericht werven vs traditioneel recruitment 

In de dynamische recruitmentwereld zijn bedrijven constant op zoek naar effectieve manieren om het juiste talent aan te trekken. Vroeger vertrouwden bedrijven vaak op cv’s en intuïtie van recruiters bij de selectie van kandidaten. We zien steeds meer een verschuiving naar een aanpak gebaseerd op competentiegericht werven. Ben jij nog niet overtuigd? Vijf redenen op een rijtje waarom competentiegericht werven een waardevolle aanvulling is op jouw recruitmentproces.

Read More »