De noodzaak van een flexibel ATS-systeem in een veranderende wereld.

In een wereld én arbeidsmarkt waar werkgelegenheid, gender en eisen van werknemers sneller veranderen dan het Nederlandse weer. Is het hebben van een flexibel ATS systeem geen overbodige luxe maar een noodzaak voor iedere werkgever.
Recrout Unbiased Hiring ATS

Gaan we nou nooit een keer ophouden met posten over het belang van een goed ATS-systeem?!” Nee Karen. Get used to it. Want tot ieder bedrijf in Nederland minstens werft op basis van competenties blijft Recrout aan deze recruitment boom schudden. Het belang van een objectief werving -en selectieprocedure is gewoon echt heel groot. Trends in HR schreef hier een mooi artikel over.

 

De beste vriend van een recruiter: Een ATS-systeem dat meer doet dan alleen koffie halen!

Een efficiënt en flexibel ATS-systeem voor een recruiter is vergelijkbaar met het hebben van een persoonlijke assistent(e), maar dan eentje die nooit een snipperdag opneemt en altijd voor je klaarstaat. Maar niet zomaar een assistent(e), nee. Je wilt iemand die flexibel is, die méér kan dan alleen je agenda beheren en je herinneren aan de volgende meeting. Een assistent(e) die slechts notities maakt of agendapunten bijhoudt, komt niet eens in de buurt van wat je echt nodig hebt als recruiter of werkgever.

 

Wat je wilt, is een flexibele sidekick die je agenda niet alleen beheert, maar ook de inhoud en informatie van intakegesprekken opstelt, kandidaten filtert, je vacatures op jobboards plaatst, je volledige controle geeft over je jobmarketing campagnes en als klap op de vuurpijl kandidaten matcht aan je vacatures. En dan natuurlijk wel matcht op basis van competenties i.p.v. zijn of haar favoriete voetbalclub.

 

Van een ATS als een stugge schuurdeur naar wendbare speedboat.

In de huidige wereld en arbeidsmarkt kom je eigenlijk helemaal nergens meer als je niet een beetje flexibel bent. Niets is zwart of wit en ook grijs heeft soms nog een ander kleurtje wanneer het uitkomt. Dat betekent ook dat recruitment en de tools die we hiervoor gebruiken mee moeten bewegen. Mee bewegen met zaken zoals genderdiversiteit, werknemerseisen, inclusiviteitsnormen en het beschikbare werk- en materiaalaanbod. Als je ATS-systeem even houtig is als een oude schuurdeur, wordt het erg moeilijk om op een niet-bevooroordeelde en inclusieve manier te werven, laat staan om veranderingen door te voeren.

 

Een flexibel ATS-systeem helpt recruiters om snel te schakelen en nieuwe kansen te grijpen als ze zich voordoen. Of het nu gaat om het aanpassen van de manier waarop je naar kandidaten zoekt, de manier waarop je vacatures aanbiedt, hoe je campagnes draait of de criteria waarop je kandidaten matcht. Je wilt een ATS-systeem dat als een speedboot snel kan manoeuvreren, en niet als een olietanker die meerdere werkdagen nodig heeft om een wijziging door te voeren.  Recrout is zo’n ATS-systeem dat jou als werkgever tal van opties biedt.  Hoe groot of klein je ook bent, Recrout groeit met je mee. Benieuwd wat Recrout anders maakt dan andere ATS-Systemen? Dat lees je hier.

 

In recruitmentwereld, de arbeidsmarkt en onze maatschappij algemeen is stilstand achteruitgang. Zonder een flexibel ATS-systeem ben je die olietanker die niet meedraait wanneer de rest van de markt snel anticipeert. Maar met een systeem als Recrout verander je net zo snel van koers en grijp je nieuwe kansen voordat de concurrentie dat doet. Het maakt inclusief en competentiegericht werven niet alleen mogelijk, maar ook simpel en effectief. Geen gedoe, geen vertragingen, alleen maar heldere, objectieve en snelle recruitmentprocessen. Je ATS-systeem moet net zo klaar zijn voor verandering als het bedrijf dat er gebruikt van maakt. Ben je klaar om je recruitment naar het volgende niveau te tillen en te ervaren hoe het is om met een echt flexibel en toekomstgericht ATS-systeem te werken? Ga dan naar recrout.nl voor meer informatie.

 

Related posts

Competentie gedreven ATS

Cv? Weg ermee! De opkomst van competentiegericht werven

De krapte op de arbeidsmarkt in Nederland is bijna niet meer weg te denken. Werkgevers hebben meer moeite dan ooit om de juiste kandidaten te vinden. Dat terwijl er tegelijkertijd ook veel mensen op zoek zijn naar werk. Traditionele wervingsmethoden, zoals solliciteren met een cv en brief, zijn steeds minder effectief.

Read More »
Recrout Skills Based Hiring

Stop met ‘gut feeling’, start datagedreven recruitment

Of je nu recruiter bent, intercedent, manager of misschien zelf aan de andere kant van de tafel zit of zat. We hebben het allemaal weleens meegemaakt: beoordelen of beoordeeld worden op intuïtie of ‘gut feeling’. Een kandidaat aannemen of afwijzen op basis van een onderbuikgevoel. Gebaseerd op.. juist, pre-cies niks. Waar vroeger soms blind vertrouwd werd op deze ‘gut feeling’, kiezen vandaag de dag steeds meer werkgevers voor een objectief recruitmentproces. 

Read More »