5x optimaliseren met data driven recruitment

Data driven recruitment is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Het is binnen de meeste organisaties dan ook niet meer weg te denken. Voordat we je vertellen hoe datagedreven werken jouw werk als recruiter kan optimaliseren, staan we eerst even stil bij de term zelf. 
Recrout Unbiased Hiring

Laten we data driven recruitment ontleden. Gewoon op z’n Nederlands: recruiten door datagedreven te werken. Werven op basis van data en analyses. Gebruik cijfers in plaats van je (onderbuik)gevoel. Simple as it can be. Goed. We weten nu wat data driven recruitment is. Hebben we je interesse gewekt? Dan is een logische vervolgvraag: “what’s in it for me?”, oftewel: hoe kan data driven recruitment jouw werkzaamheden als recruiter optimaliseren? 

 

1 Data Driven recruitment optimaliseert je candidate journey

Misschien wel meteen de belangrijkste van dit lijstje. Dat is tenslotte waar het allemaal om draait. Is je candidate journey niet optimaal? Dan is de kans groot dat de kandidaat ergens in je recruitmentproces afhaakt. En wie weet is het wel juist dé perfecte kandidaat. 

 

Stilstaan is achteruitgang, ook in recruitment. Met data driven recruitment kun je met data analyseren en fouten in je recruitmentproces opsporen. Stel: je merkt dat veel kandidaten beginnen aan je assessment, maar weinig van hen maken hem af. Dan is het cruciaal om de oorzaak te achterhalen. Haken de meeste kandidaten op hetzelfde punt af? Dan is dit je uitgangspunt. Hier moet iets gebeuren om de candidate journey te verbeteren. Zo’n oorzaak is met data driven assessments of tools makkelijk te achterhalen. Dat scheelt een hoop giswerk!

 

2 Geen losse lijstjes en bestanden meer met data driven recruitment 

Data driven recruitment biedt je dus veel inzichten in je proces. Je kunt niet alleen zien waar het misgaat, maar je hebt ook alle cijfers direct binnen handbereik. Waar je dan aan moet denken? 

 

  • Doorlooptijd van vacatures
  • Aantal sollicitaties en funnels inzichtelijk
  • Conversie per vacature, recruiter of wat je maar wilt
  • Benodigde hires per vacature
  • Succesvolle platforms in beeld

 

Geen losse lijstjes meer! Met de juiste tools laat je technologie het werk voor je doen. Eén plus één is twee. We hoeven jou dan ook niet uit te leggen dat dit een enorme kostenbesparing oplevert. 

 

3 Verhoog je hire quality met data driven recruitment 

Data analyses brengen niet alleen je uitvalpercentage in beeld, maar geven je ook inzichten in je waardevolle hires! 

 

Vergelijk bijvoorbeeld matchingscores uit het verleden met prestaties in de praktijk. Scoort een medewerker met een hoog matchingspercentage ook zo goed in het veld? Of moet je gebruikmaken van andere indicatoren voor de juiste match? Moeten alle competenties even zwaar wegen? Zijn trends te ontdekken in succesvolle hires, zoals woonplaats of achtergrond? Allemaal vragen die je kunt beantwoorden door analyses los te laten op je data. 

 

4 Minder verkeerde keuzes meer met data driven recruitment 

Dat je nooit meer een kandidaat aanneemt die toch niet de gewenste match blijkt? Daar kunnen we natuurlijk geen garantie op geven. Met data driven recruitment kun je het percentage onsuccesvolle hires echter wel enorm reduceren. 

 

Want wees eens eerlijk: hoe vaak heb jij ernaast gezeten? Hoe vaak had je een ontzettend leuk gesprek, een goede klik, maar bleek het toch niet de juiste match? Waarschijnlijk is het ons allemaal minstens een aantal keer overkomen. En dat is niet zo gek. 

 

Wij mensen doen ons nou eenmaal graag iets beter voor dan we zijn. We laten graag een zo positief mogelijke indruk achter. En wij recruiters kiezen op onze beurt bijvoorbeeld liever voor iemand die op ons lijkt. Iemand met dezelfde of vergelijkbare interesse geeft ons al snel die ‘klik’. In de praktijk blijkt dat die klik ons toch misleid heeft. Wist je dat 29% van de Nederlanders binnen twee jaar weer van baan wisselt? Die klik blijkt er dus niet altijd te zijn.

 

Door competentiegericht en data driven te werven, kunnen we écht op zoek naar de beste match. Niet op basis van gevoel, maar op basis van feiten. 

 

5 Data driven recruitment creëert draagvlak

Wil je meer marketingbudget of wil je nieuwe tools uitproberen? Grote kans dat je bij je (hiring)manager moet onderbouwen waarom. Door data driven te recruiten kun je die hiring manager direct laten zien dat de conversie achterblijft. Dat je niet de juiste kandidaat bereikt met de huidige middelen. Welk platform wél werkt en extra aandacht of budget nodig heeft. Pleiten voor nieuwe ideeën of platforms? Laat data voor je werken.

 

Wil je jouw recruitmentproces ook optimaliseren door data driven te werken? Recrout biedt allerlei tools aan om je hierbij te helpen. Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen. We plannen graag een vrijblijvende kennismaking met je in. Nog niet overtuigd? Je mag onze diensten zelfs gratis twee weken proberen!

Related posts

Competentie gedreven ATS

Cv? Weg ermee! De opkomst van competentiegericht werven

De krapte op de arbeidsmarkt in Nederland is bijna niet meer weg te denken. Werkgevers hebben meer moeite dan ooit om de juiste kandidaten te vinden. Dat terwijl er tegelijkertijd ook veel mensen op zoek zijn naar werk. Traditionele wervingsmethoden, zoals solliciteren met een cv en brief, zijn steeds minder effectief.

Read More »
Recrout Skills Based Hiring

Stop met ‘gut feeling’, start datagedreven recruitment

Of je nu recruiter bent, intercedent, manager of misschien zelf aan de andere kant van de tafel zit of zat. We hebben het allemaal weleens meegemaakt: beoordelen of beoordeeld worden op intuïtie of ‘gut feeling’. Een kandidaat aannemen of afwijzen op basis van een onderbuikgevoel. Gebaseerd op.. juist, pre-cies niks. Waar vroeger soms blind vertrouwd werd op deze ‘gut feeling’, kiezen vandaag de dag steeds meer werkgevers voor een objectief recruitmentproces. 

Read More »