2023: De Doorbraak van Innovatieve Recruitment Technologie en Employer Branding – Een Jaaroverzicht door Recrout

Terwijl de wereld van werk snel evolueert, staan HR-professionals aan de frontlinie van baanbrekende veranderingen in technologie en employer branding. In 2023 hebben we een hoop opmerkelijke innovaties en strategieën gezien die de manier waarop bedrijven talent werven en behouden, volledig veranderen. Begin dit jaar schreven we al een artikel over onze verwachting van de recruitmenttrends in 2023. Maar wat is hier van terecht gekomen? En zijn er misschien andere dingen die opvielen?
Recrout Unbiased Hiring ATS

Nieuwe Methoden en technologieën.

Stel je voor dat je door een straat loopt en een QR-code ziet die je rechtstreeks naar een spannende baanmogelijkheid leidt. Of je staat in de file en voor je rijdt een werkbus met net zo een QR-code. In 2023 is dit geen fantasie meer, maar een realiteit. HR-professionals hebben de nieuwe wervingsmethoden en -technologieën omarmd. Niet alleen het gebruik van QR-coders maar ook het maken van vacatureteksten én het doen van job-advertenties is veel creatiever en effectiever geworden door het gebruik van AI.

 

Technologieën zoals geïntegreerde applicatiefuncties met platforms zoals LinkedIn, automatische screeningformulieren in job-advertenties, en video-interviews zijn meer gebruikt om de processen te versnellen. Deze technologieën helpen niet alleen bij het vinden van nieuwe werknemers, maar ook bij het verbeteren van communicatieprocessen, wat essentieel is voor een positieve kandidaat ervaring. En vergeet in dit geval het matchen van kandidaten aan vacatures doormiddel van AI niet. Dit heeft recruiters en werkgevers zeeën van tijd bespaard en misschien zelf nieuwe inzichten gegeven over de competenties die een kandidaat nodig heeft.

 

En natuurlijk het gebruik van non-biased ATS systemen is enorm gegroeid. Hoe wij dit weten? Omdat er een aantal geweldige bedrijven partner zijn van Recrout en deze bedrijven hier veel mee vooruit zijn gegaan. Welke bedrijven dat zijn? Daar gaan we je later meer over vertellen!

 

Employer brand en de candidate-experience.

Met oubollige communicatie en het traditionele afwijzen of uitnodigen op basis van een CV zijn we, zo goed als, gestopt. We zien een duidelijke verandering in de recruitmentprocessen en zeker in de processen die voorafgaan aan een fysiek sollicitatieproces. Veel processen zijn objectiever en daarom inclusiever.

 

Als schrijver voor Recrout én corporate recruiter kan ik uit ervaring spreken. Tijdens mijn werk als recruiter voor een grote organisatie in Nederland zijn er 200+ medewerkers aangenomen in een periode van 9 maanden. En bij geen van deze 200 medewerkers is er vóór het 1e gesprek gekeken naar een CV, leeftijd of afkomst van een kandidaat. Wat de missie van Recrout betreft is dit een mooi voorbeeld van pure winst in onze strijd naar een objectieve en inclusieve arbeidsmarkt. Dit draagt natuurlijk enorm bij aan de ervaring die de kandidaat bij het recruitmentproces heeft. En vertaalde zich naar een enorme stroom aan vrienden en kennissen van kandidaten die ook solliciteerde. Maar ook een minimaal verloop aan personeel. Deze mensen bouwen allemaal mee aan een positieve ervaring én je werkgeversmerk.

 

Het belang van storytelling en het creëren van échte meeslepende content en video’s is in 2023 duidelijk naar voren gekomen als een superbelangrijk element in het aantrekken van talent. Er zijn vacatures genoeg, dus waarom zou een kandidaat bij jou solliciteren? Door unieke verhalen te vertellen, hebben werkgevers een connectie kunnen maken met potentiële werknemers en hen een kijkje gegeven in de unieke cultuur en waarden van hun organisatie. Dit hielp niet alleen bij het aantrekken van kandidaten, maar versterkte ook het imago en de merkwaarden van het bedrijf, waardoor het zich onderscheidt van andere werkgevers​ en het werkgeversmerk kracht bij zet.

 

In 2023 heeft Recrout de kracht van employer branding en nieuwe technologieën omarmd én gepromoot in de strijd naar een inclusieve en objectieve arbeidsmarkt. Door de geavanceerde AI-gestuurde hulpmiddelen van Recrout te integreren met authentieke employer branding van jouw bedrijf kun jij een voorsprong nemen op de concurrentie. Benieuwd naar onze aanpak? Onze consultants helpen je op weg om 2024 met een knal te beginnen.

Related posts