Vacatureplaatsingen en de enorme stroom aan sollicitanten.
Als werkgever ga je op zoek naar nieuwe medewerkers. En wil je het liefst heel veel sollicitanten. Want dan heb je profielen om te vergelijken en loop je niemand mis. Dus we gaan onze vacature plaatsen op zo veel mogelijk jobboards, draaien campagnes op sociale media en plaatsen advertenties in regiobladen of misschien zelfs in bushokjes. Kom maar op met die sollicitanten!
En dan stromen de sollicitaties binnen, maar deze moeten een voor een beoordeeld en behandeld worden. Zonder een goed ATS-systeem is dit enorm tijdrovend en foutgevoelig. Menselijke beoordelaars kunnen tijdens dit proces onbewust bevooroordeeld zijn op basis van factoren zoals geslacht, leeftijd, etniciteit of een onderbuikgevoel. Dit kan direct leiden tot een gebrek aan diversiteit binnen het bedrijf.
Recrout biedt de mogelijkheid om met NORA, ons algoritme, een duidelijk overzicht te bieden van kandidaten die het best bij jouw organisatie of vacature passen. Deze matches worden bepaald op basis van objectieve functieprofielen en competenties. Wanneer deze matches zijn gemaakt kun je de profielen eenvoudig voorleggen bij hiring-managers en collega’s. Dit bespaart je een hoop geld en tijd. En zorgt ervoor dat je de keuzes die gemaakt worden goed kunt onderbouwen.
Privacy en gegevensbescherming.
Bij het binnenhalen van sollicitanten komen er CV’s en motivatiebrieven mee. En ook certificaten en/of diploma’s. Deze documenten staan vol met persoonlijke en privacygevoelige gegevens. Hier wil je als organisatie zorgvuldig mee omgaan. Dit is in het belang van de kandidaat én de betrouwbaarheid van jou als organisatie.
Bij Recrout zijn we er heel erg bewust van dat privacy en gegevensbescherming belangrijk is, dit staat daarom ook hoog in het vaandel. Het systeem van Recrout geeft transparantie en over hoe persoonlijke gegevens worden verzameld, gebruikt en beschermd. Dat is wel zo netjes.
Wanneer een kandidaat zich aanmeldt via het Recrout platform begint de eerste check met de vraag om consent te geven om opgeslagen data maximaal 12 maanden te bewaren in de database. Na een periode van 11 maanden checken we bij de kandidaat of het oké is dat we de gegevens nog 12 maanden mogen bewaren. Is de kandidaat ergens aan het werk en heeft hij of zij er geen behoefte meer aan? Dan worden de gegevens direct opgeschoond uit de Recrout database.
Met het aanhaken van Recrout aan je recruitmentproces heb je als werkgever meer tijd om je te focussen op je core business zonder je druk te maken over zaken als privacy beleid. Geen rondslingerende CV’s of gegevens meer. Maar alles centraal en beveiligd zoals wettelijk verplicht.
Generatiekloof met Gen Z
Bedrijven kunnen moeite hebben om Gen Z-kandidaten (personen geboren tussen 1997 en 2012) aan te trekken en te behouden, omdat deze generatie andere verwachtingen en waarden heeft dan voorgaande generaties. Zo zoeken zij vaak naar flexibiliteit, betekenisvol werk en een goede work-life balans. Deze generatie is opgegroeid met technologie in een sterk gedigitaliseerde wereld en verwacht een snelle, online sollicitatieprocedure. De traditionele papieren formulieren en het aanleveren van Cv’s kan hen ontmoedigen om überhaupt te solliciteren.
Het platform van Recrout biedt kandidaten én werknemers de mogelijkheid om hun verwachtingen en eisen op zo’n manier te verwerken dat zij gekoppeld worden aan de vacature of bedrijf die hier het best op aansluit. Geen eindeloze sollicitatiegesprekken meer waar verwachtingen worden uitgesproken en afgeschoten. Maar een accurate voorselectie waar deze verwachtingen worden getackeld. En dat allemaal op een digitaal platform. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze consultants staan klaar om jou op weg te helpen.