Word jij ook ontzettend moe van hiring managers die het onmogelijke van je verwachten en krijg jij als recruiter vragen als: “Waar blijven die mensen?” of “Heb je al iemand voor me?” En dan natuurlijk het liefst iemand met een laag salaris, vast in dienst, zo loyaal als een hond, én – als het even kan – ook nog passend binnen de diversiteitsdoelen van het bedrijf. Ja? Dan ben je zeker niet alleen, wij denken graag met je mee.

 

Recruitment is meer dan alleen vacatures invullen

Als recruiter word er eigenlijk van je verwacht dat je een jonglerend superheld bent. Want tegenwoordig ben je niet alleen recruiter, maar ook employer brand specialist, marketeer en soms zelfs maatschappelijk werker. Dit wordt echter door de gemiddelde directeur nog weleens over het hoofd gezien. “Recruitment is toch gewoon mensen aannemen?” denken ze vaak. Maar niets is minder waar. Als recruiter moet je namelijk veel meer doen dan alleen een vacaturetekst plaatsen. Je moet wervende teksten schrijven die niet alleen aantrekkelijk zijn, maar ook goed scoren op SEO en op de bekende jobboards. Daarnaast bedenk je creatieve job-marketingcampagnes om vacatures beter zichtbaar te maken voor jouw doelgroep. En tijdens sollicitatiegesprekken? Dan kun je zomaar ineens in een soort therapiesessie belanden, waarbij kandidaten zich openstellen over persoonlijke kwesties of onverwachte vragen op je afvuren. Dit vraagt om een scherpe blik, tact en kennis van verschillende vakgebieden.

 

Daarnaast verandert recruitment continu. De vraag naar diversiteit en inclusiviteit groeit, en er wordt van jou als recruiter verwacht dat je hier bij elke stap van het proces aandacht aan besteedt. Dit kan voelen als een onmogelijke opgave, zeker als je nog werkt met verouderde tools of systemen. De perfecte kandidaat vinden, genoeg keuze hebben én tegelijkertijd veel vacatures beheren terwijl je hier rekening mee houdt, is geen gemakkelijke taak. Je zou bijna zeggen dat het een onmogelijke taak is. Dus waarom zou je het jezelf niet makkelijker maken en gebruik gaan maken van moderne tools?

 

Recrout, de superheldencape die jij nodig hebt!

Een van die tools is Recrout, een non-biased Applicant Tracking System (ATS) met een ingebouwd algoritme, onze AI-superheldin: NORA. NORA helpt je door kandidaten te selecteren op basis van de competenties die jij hebt opgegeven in je vacatures. Dit bespaart je enorm veel tijd, omdat je niet langer eindeloos hoeft te zoeken naar de juiste kandidaten. Met Recrout kan je zelfs verder gaan: naast het matchen van competenties kun je een cultuurprofiel creëren voor specifieke teams of afdelingen. Op die manier controleert het algoritme niet alleen of kandidaten qua vaardigheden geschikt zijn, maar ook of ze passen bij de cultuur binnen de afdeling. Dit zorgt voor een betere match en uiteindelijk meer succes op de lange termijn.

 

Dus wat is het verschil als je Recrout inzet in plaats van een verouderd of zelfgebouwd systeem? Allereerst krijg je een flinke boost in efficiëntie. Je hoeft niet meer handmatig cv’s door te spitten of eindeloos te filteren in een rommelig systeem. NORA selecteert automatisch de beste kandidaten voor jou, op basis van zowel harde eisen als zachte cultuurwaarden. Ten tweede verbeter je de kwaliteit van je selecties. De objectieve selectie van NORA zorgt ervoor dat je altijd rekening houdt met diversiteit en inclusiviteit, wat niet alleen belangrijk is voor de organisatie, maar ook voor het creëren van een gezonde en dynamische werkcultuur.

 

Daarnaast geeft de inzet van een modern ATS -systeem zoals Recrout je de mogelijkheid om je te focussen op de dingen waar je als recruiter echt goed in bent: het bouwen van relaties, het voeren van betekenisvolle gesprekken, en het strategisch bijdragen aan de groei van je organisatie. Hoewel je misschien geen superkrachten krijgt, zul je merken dat jouw rol als recruiter een stuk soepeler en effectiever wordt. En dat zal je werkgever of opdrachtgever zeker merken én waarderen. Wil jij ook de recruitment held worden van jouw bedrijf? Plan dan snel een demo in!

Related posts

Competentie gericht werven Recrout

Steel de show als recruiter met een modern ATS

Als recruiter ben je de schakel tussen potentieel talent en je organisatie. Je speelt een cruciale rol in het werving- & selectieproces. Oftewel in het succes van je organisatie op de lange termijn. Hoe mooi is het dan om dit succes te kunnen vergroten met de juiste tools? Zoals een goedwerkend Applicant Tracking System (ATS). In deze blog vertellen we je alles over de voordelen van een competentiegedreven ATS. En niet geheel onbelangrijk, hoe het jouw rol versterkt en jij zo de organisatie efficiënter maakt.

Read More »