In 2023 Matchen op basis van competenties; wat zijn de voordelen voor jou als werkgever?

Competenties.. competenties en nog eens competenties, we kunnen het niet vaak genoeg benoemen. En we horen je al denken: “leuk.. dat competentiegericht matchen, maar naast het maatschappelijke aspect, wat zijn voor de voordelen voor mij als werkgever?" In dit artikel ga ik je proberen hier iets meer beeld bij te geven.
Recrout Unbiased Hiring

Hoe matchen op basis van competenties de personeelstevredenheid verhoogt

Een van de grootste uitdagingen voor werkgevers is het behouden van gemotiveerde en tevreden medewerkers. Door te matchen op basis van competenties, krijgen medewerkers de kans om hun talenten te gebruiken en zich verder te ontwikkelen, wat kan leiden tot een grotere personeelstevredenheid.

 

Een betere aansluiting tussen vacature en kandidaat

Het wil nog wel eens voorkomen dat vacatures gevuld worden met kandidaten die niet volledig aansluiten bij de vereisten van de baan. En in veel gevallen is dat omdat er te weinig sollicitanten zijn om te vergelijken, omdat er haastig gezocht word én vanwege de hyperfocus op het wel – of niet hebben van bijvoorbeeld een diploma. Maar ook iemand met wél dat diploma kan een kluns zijn als het aankomt op competenties en het werk in de praktijk.

 

Iemand aannemen alleen omdat hij aan een van de harde eisen voldoet, kan leiden tot ontevredenheid bij zowel de werkgever als de werknemer. Door te matchen op basis van competenties, kan een werkgever zorgen voor een betere aansluiting tussen vacature en kandidaat, wat kan leiden tot een grotere tevredenheid en prestaties van de werknemer.

 

Duidelijke communicatie én goed onderbouwde conclusies

Wanneer je als werkzoekende je rot aan het solliciteren bent, wacht op telefoontjes, je mail voor de 12e keer vandaag controleert en gesprekken aan gaat. Is er niets vervelender dan afgewezen worden zonder daar een duidelijke reden voor te krijgen.

 

Het werven en matchen o.b.v. competenties moet hier een hoop onduidelijkheid weg halen voor zowel de werkgever als de kandidaat. Wanneer je er als werkgever voor kiest om een competentie zoals bijvoorbeeld leiderschap of probleemoplossend vermogen bepalend te maken – en dan besluit iemand af te wijzen – weet de kandidaat precies waarom hij het niet is geworden en kan hij of zij hier aan werken. Neem bijvoorbeeld een kijkje op hoe wij je bij Recrout kunnen helpen met competentie gericht selecteren: Competentiegericht-matchen

 

Naast het feit dat de kandidaat hier een les uit kan halen geef je als werkgever een duidelijk signaal af dat je iedere sollicitant serieus in overweging neemt en niet zomaar jan-en-alleman aanneemt of afwijst. Dit kan enorme voordelen hebben voor je reputatie als werkgever en het zelfvertrouwen van je huidige werknemers bevorderen.

 

Het is zo ingewikkeld niet, we vatten het nog even voor je samen

De “traditionele” manier – ook wel ouderwets genoemd – van het aannemen van personeel, waarbij alleen gekeken wordt naar de ervaring en opleiding van een kandidaat, kan leiden tot een ongelijkmatige verdeling van de taken en verantwoordelijkheden binnen een team. Door te matchen op basis van competenties, zoals probleemoplossend vermogen, communicatievaardigheden en leiderschap, kan een werkgever zorgen voor een efficiëntere en effectievere werkomgeving.

 

Je inlezen over dit onderwerp kun je natuurlijk eindeloos doen, maar je kan ook heel gemakkelijk en vrijblijvend een Demo aanvragen om het competentie gedreven ATS systeem van recrout te proberen! Dit doe je hier: https://recrout.com/demo/

Related posts

Recrout Skills based ATS

5x inclusieve voornemens voor 2024

Zit de eerste nieuwjaarsborrel er alweer op? Of ben jij een voorstander van Dry January? En of je nou extra fanatiek bent in de sportschool in de eerste weken van januari of een beetje extra op je voeding let..

Read More »
Recrout Unbiased Hiring ATS

2023: De Doorbraak van Innovatieve Recruitment Technologie en Employer Branding – Een Jaaroverzicht door Recrout

Terwijl de wereld van werk snel evolueert, staan HR-professionals aan de frontlinie van baanbrekende veranderingen in technologie en employer branding. In 2023 hebben we een hoop opmerkelijke innovaties en strategieën gezien die de manier waarop bedrijven talent werven en behouden, volledig veranderen.

Begin dit jaar schreven we al een artikel over onze verwachting van de recruitmenttrends in 2023. Maar wat is hier van terecht gekomen? En zijn er misschien andere dingen die opvielen?

Read More »
Recrout Unbiased Hiring ATS

5x dilemma’s op de werkvloer tijdens de feestdagen

Het is zover. De decembermaand is van start gegaan en dat betekent dat de feestdagen voor de deur staan! December brengt een hoop gezelligheid en feestelijkheid met zich mee, maar zorgt ook voor de nodige dilemma’s. Zeker op de werkvloer. Hoe pak je dat als werkgever handig aan? Wij helpen je op weg en rekenen af met vijf dilemma’s tijdens de feestdagen.

Read More »