Scaleup Recrout: Humanized Recruitment Technology

Met hun volledig geautomatiseerde, gepersonaliseerde en objectieve Talent Platform en hun datagedreven selectie technologie wil Recrout ondernemers en recruiters helpen om slimmer en objectiever de beste mensen te selecteren.

Laten we eerlijk zijn. De positieve impact van diversiteit en inclusie op de werkvloer is bij iedereen bekend. Het hebben van diverse en inclusieve teams zorgt ervoor dat werknemers zich meer verbonden voelen op het werk, waardoor ze een gevoel van verbondenheid creëren. Wanneer werknemers zich betrokken voelen, zijn ze meer gemotiveerd en hebben ze meer vertrouwen in de organisatie, wat beiden een positief effect heeft op de winstgevendheid, het moreel van het bedrijf, het behoud van werknemers, innovatie en snellere besluitvorming. Hoewel bedrijven overtuigd zijn van de voordelen van het hebben van diverse en inclusieve teams, lijkt het nog steeds moeilijk te realiseren.

De meeste bedrijven zeggen al een diverse en inclusieve cultuur te hebben, maar minder dan de helft van hun werknemers beweert in een dergelijke werkomgeving te werken, daar gaat dus toch echt iets mis. Met betrekking tot deze tegenstrijdigheid werkt Karim Akhlal, oprichter van Recrout.com aan een oplossing die bedrijven voorziet van een digitale tool die een slimme en eerlijke manier van selecteren en beoordelen mogelijk maakt om op een organische manier meer diversiteit te realiseren EN de beste mensen aan te nemen.

Wat doet Recrout?
“Bij Recrout combineren we sociale wetenschappen en AI-technologie om werkgevers te helpen de beste mensen te selecteren. Met ons SaaS Talent Platform helpen we bedrijven de beste matches te voorspellen op basis van persoonlijkheidskenmerken en competenties. Onze innovatieve, gebruiksvriendelijke technologie en onze gerenommeerde assessment modules stellen onze klanten in staat om de perfecte fit te voorspellen. Recrout is de perfecte recruitment automatiseringspartner voor startups, scale-ups en MKBs. We versterken het succes van organisaties met matches op basis van voorspellende data-analyses, persoonlijkheidskenmerken en culturele fit. “

Wat bied je deze bedrijven aan?
“We bieden Start-ups, Scale-ups en MKBs een white-label SaaS Recruitment Platform aan om hen te helpen een zeer efficiënt en objectief recruitment proces te realiseren. Onze gebruiksvriendelijke matching- en selectie-technologie helpt recruiters slimmer te werken, de perfecte kandidaten aan te trekken, betere matches te maken, meer inzicht te krijgen in kandidaten en tijd en kosten per hire te verminderen.

We bieden onze klanten een volledig geautomatiseerd en intelligent recruitment platform aan op basis van SaaS voor de prijs van een enkele vacatureplaatsing!

Volledig white-label en inclusief een geïntegreerde assessment module om de kandidaten automatisch voor te selecteren op basis van hun talent en met behulp van gevalideerde persoonlijkheid assessments. We veroorzaken hiermee niet alleen een revolutie voor de manier waarop we talent matchen met vacatures maar ook voor de kosten die normaal gemoeid zijn met dit soort diensten”

Wat is het probleem dat Recrout oplost?

“In de loop van de jaren hebben we eigenlijk een paar heel duidelijke problemen geïdentificeerd die we willen oplossen:

 • Inefficiëntie van het recruitmentproces
  Het recruitment proces is een kosten- en tijd-inefficiënt, conservatief proces gebleken. Het gebruik van alleen traditionele recruitment methoden en -tools leidt vaak tot kostbare mismatches en tijdverlies. 
 • Discriminatie door subjectieve matching
  Discriminatie op de arbeidsmarkt is anno 2021 nog steeds een groot probleem. Door het bestaan van bewuste en onbewuste uitsluitingsmechanismen binnen het recruitmentproces lopen veel bedrijven talentvolle mensen mis. Dit vraagt om een meer objectieve manier om toekomstige medewerkers te matchen en te selecteren.
 • Lage kwaliteit van assessment processen
  Persoonlijkheids Assessments die worden gebruikt bij het (voor)selecteren van kandidaten zijn kostbaar en daarom niet altijd een standaard onderdeel van de recruitment procedure. Dit betekent dat de meeste bedrijven genoegen nemen met de huidige status quo, die duidelijk niet meer werkt. Of misschien heeft de oude manier in de eerste plaats nooit echt gewerkt…
 • De plotselinge veranderingen op de arbeidsmarkt veroorzaakt door Covid-19.
  De oude manier van recruitment en het zoeken naar werk werkt niet meer en de arbeidsmarkt is volledig scheefgegroeid. Door de Covid-crisis is de werkloosheid onder (jong) talent gestegen, gezien die meestal niet genoeg werkervaring of een relevant cv hebben. Als gevolg hiervan heeft het geleid tot een toename van het aantal sollicitaties dat bedrijven moeten verwerken. Hiernaast hebben bedrijven te maken met verlagingen van hun recruitmentbudget, niet verrassend, als gevolg van de Covid-19-situatie. Daarom zijn veel bedrijven op zoek naar digitale oplossingen om effectief en binnen het budget te blijven werven, waardoor het inzetten van platforms zoals Recrout bedrijfskritisch wordt.”

Waarom zouden bedrijven de oplossing van Recrout verkiezen boven andere recruitment platforms?

“We verbeteren het recruitmentproces als het ware op basis van drie pijlers.

Ten eerste zijn recruiters met Recrout gewapend met de meest eerlijke en objectieve digitale technologie waarmee ze matches kunnen maken op basis van gevalideerde gegevens, dus niet op ‘intuïtie’ of ‘onderbuikgevoel’ of op cv’s die met vooringenomenheid worden gevoed.

Ik heb altijd gezegd dat cv’s de wereld niet veranderen, mensen maken het verschil. Wij geloven dat we de tijd moeten nemen om de persoonlijkheden van mensen aan het begin van het recruitmentproces te ontdekken, en dat zou de basis moeten zijn van onze AI-technologie om de perfecte match met de functie zelf en de bedrijfscultuur te voorspellen. Daarom worden onze algoritmen gevoed met de gerenommeerde PAPI-3-beoordeling van onze vrienden en partners bij Cubiks. Samen voorspellen we het toekomstige werksucces van sollicitanten op een verbazingwekkend eenvoudige manier; gevalideerd en onbevooroordeeld.

Ik heb altijd gezegd dat cv’s de wereld niet veranderen, mensen maken het verschil.”

Ten tweede kunnen bedrijven met Recrout hun selectieproces automatiseren om naadloos match profielen en cultuurprofielen te creëren op basis van competenties en direct inzicht te krijgen in wie wel en niet bij hun organisatie past. We streven naar efficiëntie binnen recruitment, dus geen omslachtige, repetitieve taken meer, zoals eindeloze cv- en motivatiebrief screening. Met Recrout krijgen bedrijven hun eigen volautomatisch talentenplatform aangeboden, waar ze een overzicht krijgen van perfect gematchte kandidaten, klaar om uitgenodigd te worden voor sollicitatiegesprekken.

Het maakt niet uit hoeveel sollicitanten ze per jaar hebben, elke sollicitant wordt automatisch en objectief beoordeeld door ons geïntegreerde NORA algoritme en wordt gematcht op basis van hun competenties en persoonlijkheid en niet op basis van hun naam of hoe goed ze hun cv en motivatiebrief schrijven. Zo nemen we veel rompslomp uit het recruitmentproces weg, zodat bedrijven tijd- en kostenefficiënt kunnen werken om de beste mensen te selecteren.

Ten slotte bieden we onze klanten hun eigen recruitmentplatform, volledig white-label. Hier kunnen bedrijven hun eigen carrièrepagina creëren of Recrout koppelen aan hun eigen corporate website en/of ATS-systeem, volledig afgestemd op hun behoeften. Bedrijven kunnen op deze manier hun sollicitanten matchen en selecteren in hun eigen huisstijl, waardoor het voor elke klant een uniek product is. Maar ook aan de kant van de sollicitant geven we hen duidelijke inzichten over hun persoonlijkheid door hen de assessment scores te presenteren nadat ze een sollicitatie hebben afgerond, waardoor de sollicitanten beloond worden voordat ze worden aangenomen en zo de sollicitatie ervaring van de kandidaat wordt verbeterd.

Waar staan jullie met Recrout op het moment?
“We zijn één van de pioniers in Europa als het gaat om het combineren van psychologie en technologie voor wervings- en selectie-doeleinden. Sinds onze lancering zes jaar geleden hebben we veel bedrijven, klein en groot, geïnspireerd om ons voorbeeld te volgen. We merken een verandering in de wereld op en dat geeft ons het bevredigende geloof dat we op de goede weg zijn.

“We zijn een van de pioniers in Europa als het gaat om het combineren van psychologie en technologie voor wervings- en selectie-doeleinden.”

Recrout opereert op het snijvlak van sociale wetenschappen en technologie. We staan nog maar aan het begin van wat volgens ons een nieuwe revolutie is in het creëren van voorspellende data met behulp van intelligente technologie (zoals AI en zelflerende datagestuurde algoritmen) om het succes van het aannemen te verbeteren en discriminatie te elimineren.

De mogelijkheden en het potentieel van sociale wetenschappen in combinatie met technologie zijn eindeloos wanneer we de positieve elementen ervan toegankelijk en gemakkelijk toepasbaar kunnen maken voor de wereld. Ongeacht hoe iemand heet, hoe iemand eruit ziet of waar iemand geboren is.

Uiteindelijk is het onze taak om bedrijven te helpen hun langetermijndoelen te bereiken. En het zijn de mensen die dat mogelijk maken. We moeten er dus voor zorgen dat we de beste technologie ontwikkelen om toekomstig werk succes te voorspellen. “

“De wereld gaat ervaren hoe eenvoudig recruitment kan zijn.”

Related posts