Amazic en Recrout slaan handen ineen voor ‘intelligent IT-recruitmentplatform’

Het eerste intelligente IT-recruitmentplatform van Nederland. En misschien wel van Europa. Dat is wat de recent gelanceerde samenwerking tussen Amazic en Recrout belooft. Hoe gaat dat eruit zien?

Dat de arbeidsmarkt voor IT-professionals (wereldwijd) krap is, zal voor weinig werkgevers een verrassing zijn. Vrijwel elke organisatie die ook maar iets te maken heeft met software is momenteel op zoek naar goede IT-professionals. Steeds meer doen ze daarbij een beroep op freelance DevOps-professionals om softwareprojecten op te zetten en/of processen te verbeteren en te onderhouden.

Steeds meer IT-professionals halen uit frustratie hun LinkedIn-profiel offline.

Freelance DevOps-professionals merken al langer dat zij behoren tot een steeds schaarser worden doelgroep waar gretig op gehunt wordt door elke recruiter die iets met IT-recruitment te maken heeft. Niet elke aanpak wordt door deze IT-freelancers gewaardeerd, getuige de vele verhalen over vervelende wervingsmethoden vanuit IT-recruiters. Steeds meer IT-professionals halen dan ook uit frustratie hun LinkedIn-profiel offline.

Amazic en Recrout samen

Om dat probleem op te lossen gaan Recrout en Amazic dit jaar een samenwerking met elkaar aan. Daarbij brengt eerstgenoemde het ‘eerste datagedreven arbeidsmarktplatform’ op de markt brengt om digitaal DevOps-professionals en werkgevers met elkaar gaat matchen, zonder tussenkomst van allerlei andere partijen. Recrout levert de technologie om Amazic hierbij te ondersteunen.

‘Van developers wordt niet alleen meer verwacht dat zij goed kunnen programmeren.’

Amazic wil DevOps-professionals en werkgevers wereldwijd een gebruiksvriendelijk platform aanbieden waarbij niet alleen de technische skills belangrijk zijn, maar ook de match op competenties en fit met bedrijfscultuur. En dat volledig objectief en unbiased. Een ontwikkeling die ook binnen de IT-wereld steeds belangrijker wordt, aldus de initiatiefnemers. ‘Van developers wordt bijvoorbeeld niet alleen meer verwacht dat zij goed kunnen programmeren, maar ook dat zij steeds meer kunnen samenwerken binnen multidisciplinaire teams, presentaties kunnen houden en kunnen meedenken over nieuwe ontwikkelingen.’

Over de schutting

‘Op dit moment gaat het binnen de IT recruitment vooral om wie als eerste een paar cv’s over de schutting kan gooien tegen de voordeligste voorwaarden. Dat is niet waar IT over gaat’, aldus Karim Akhlal, oprichter van Recrout. ‘Dat IT-professionals schaars zijn betekent niet dat zij niet of nauwelijks openstaan voor nieuwe uitdagingen en projecten. Integendeel, bij de juiste aanpak en interessante projecten staan ook IT-professionals open om zich verder te blijven ontwikkelen en nieuwe kennis te verwerven. Maar het mag duidelijk zijn dat er in de praktijk sprake is van een mismatch.’

‘Het mag duidelijk zijn dat er in de praktijk sprake is van een mismatch.’

De Europese IT- en sales-organisatie Amazic ervaart al langer de mismatch tussen werkgevers en IT-professionals in de praktijk. Amazic levert onder andere IT-trainingen aan grote financiële instanties en multinationals, een IT-content platform en een IT-softwaremarktplaats om softwareleveranciers als Docker, Jenkins en Gitlab met IT-managers te koppelen die op zoek zijn naar nieuwe software oplossingen en producten.

Related posts

Recrout Skills based ATS

5x inclusieve voornemens voor 2024

Zit de eerste nieuwjaarsborrel er alweer op? Of ben jij een voorstander van Dry January? En of je nou extra fanatiek bent in de sportschool in de eerste weken van januari of een beetje extra op je voeding let..

Read More »
Recrout Unbiased Hiring ATS

2023: De Doorbraak van Innovatieve Recruitment Technologie en Employer Branding – Een Jaaroverzicht door Recrout

Terwijl de wereld van werk snel evolueert, staan HR-professionals aan de frontlinie van baanbrekende veranderingen in technologie en employer branding. In 2023 hebben we een hoop opmerkelijke innovaties en strategieën gezien die de manier waarop bedrijven talent werven en behouden, volledig veranderen.

Begin dit jaar schreven we al een artikel over onze verwachting van de recruitmenttrends in 2023. Maar wat is hier van terecht gekomen? En zijn er misschien andere dingen die opvielen?

Read More »
Recrout Unbiased Hiring ATS

5x dilemma’s op de werkvloer tijdens de feestdagen

Het is zover. De decembermaand is van start gegaan en dat betekent dat de feestdagen voor de deur staan! December brengt een hoop gezelligheid en feestelijkheid met zich mee, maar zorgt ook voor de nodige dilemma’s. Zeker op de werkvloer. Hoe pak je dat als werkgever handig aan? Wij helpen je op weg en rekenen af met vijf dilemma’s tijdens de feestdagen.

Read More »