Werf het beste talent, met slimme matching technologie

In de Nyenrode Incubator in hartje Amsterdam runnen drie Nyenrode alumni en oprichter Karim Akhlal het bedrijf Recrout, dat een matching- en selectietechnologie ontwikkelde.....

In de Nyenrode Incubator in hartje Amsterdam runnen drie Nyenrode alumni en oprichter Karim Akhlal het bedrijf Recrout, dat een matching- en selectietechnologie ontwikkelde. David Hoek, Wisse Roelofs en Martijn Spek, vertellen over de totstandkoming van Recrout en de rol die Nyenrode hierbij speelde en nog steeds speelt.Hoek: “In 2015 startte Karim Akhlal, Recrout. Hij merkte als recruiter dat kandidaten die een goede match leken op basis van hun cv en criteria van de vacature, tijdens sollicitatiegesprekken vaak geen goede match bleken qua persoonlijkheid en organisatiecultuur. Bovendien blijkt persoonlijkheid en talent vele malen bepalender voor werksucces.” Roelofs: “Karim draaide het om: beginnen met de soft skills zoals persoonlijkheid, talent en competenties, uiteraard aangevuld met hard skills.” Vervolgens ontwikkelde Recrout de technologie voor een young talent platform. “Sollicitanten doen een talent assessment waarmee competenties worden gemeten. Daaruit volgt een assessment report, dat wordt gematcht met verschillende talent- en persoonlijkheidskenmerken.

De recruiter maakt op basis van het gewenste talent, persoonlijkheidskenmerken en hard skills een ideaal profiel en het algoritme zoekt dan kandidaten die daaraan voldoen. Met een druk op de knop krijgt de recruiter een ranglijst van geschikte kandidaten. Ons doel van matchen op soft skills is dat kandidaten bij de juiste vacature terechtkomen. Zo kunnen ze excelleren in waar ze goed in zijn.” Spek: “We willen verspilling van talent tegengaan. Door beter te selecteren aan de voorkant, dus de werkgever en werknemer beter te matchen, blijven werknemers ook langer bij het bedrijf werken.”

Anderhalf jaar geleden stapten Roelofs en Hoek als partners in Recrout en kwamen later via Nyenrode in contact met Spek. Zijn ervaring op het gebied van Business IT en talentontwikkeling kwam goed van pas. “Omdat we in de opschalingsfase zitten doen we veel gezamenlijk, maar we hebben wel een duidelijke taakverdeling,” zegt Roelofs. Spek: “Ik heb een commerciële rol en ben het gezicht naar buiten toe. David doet business development, Wisse operations en finance. En Karim is CEO en doet veel IT.”

Recrout.com - Team photo

Mijlpalen

“Onze eerste mijlpaal was het finaliseren van de technologie van het young talent platform. Dat duurde wel even, omdat het heel complexe materie is,” vertelt Hoek. “De tweede mijlpaal was het aansluiten van de Hogeschool InHolland. Verder besloten we een derde propositie te lanceren: een b2b-propositie. De matchingmotor, de basis van het platform, hebben we losgekoppeld en extra geprogrammeerd zodat een bedrijf die gemakkelijk en zonder ingrijpende wijzigingen aan de bestaande IT infrastructuur kan integreren in een eigen carrièrepagina. Inmiddels is de eerste klant aangesloten. Onze toekomstige mijlpalen zijn voor het einde van dit jaar 10.000 mensen op het platform hebben en vijf extra klanten voor de werkgeverspropositie.” Spek vult aan: “Ook willen we nog een extra onderwijsinstelling erbij. Want studenten zijn de werknemers van morgen.”

Grote rol Nyenrode

“Tijdens mijn studie BBA leerde ik alle basiselementen van ondernemerschap, waar ik nu bij business development veel aan heb,” zegt Hoek. “Ik zie de samenhang tussen alle elementen goed. Als je bijvoorbeeld een besluit neemt op het gebied van commercie, heeft dat invloed op finance en operations. Ik breng vooral commerciële vaardigheden in de praktijk, maar ook het algemene begrip van ondernemen.” Roelofs heeft MSc in Management gestudeerd. “Ik heb verantwoordelijkheidsvaardigen meegenomen en het kunnen managen van veel dingen tegelijk. En het bijdragen aan en onderhouden van een netwerk.” Spek: “Ik heb een ruime praktijkervaring, waardoor we beginnersfouten in veel gevallen kunnen voorkomen. Mijn studie Executive MBA in Business & IT en een executive doctorate program aan Nyenrode komen onder meer van pas vanwege het snijvlak tussen IT en business.”

“Verschillende mede-Nyenrodianen hebben waardevolle bijdrages geleverd aan Recrout. Ze willen ons graag bijstaan en stimuleren,” zegt Roelofs over het contact met alumni. “Daarnaast gaan jongens uit mijn jaarclub ons ondersteunen op IT-gebied en finance.” Maar de link met Nyenrode gaat nog een stapje verder: Recrout is gevestigd in de Nyenrode Incubator. Hoek: “Tijdens mijn studie had ik les van een van de managers van de Incubator. Zo zijn we erin gerold. Het is ideaal voor jonge en enthousiaste ondernemers. We zitten tussen zeven start-ups en scale-ups die worden geleid door Nyenrodianen.” Roelofs: “De locatie is heel goed en heeft goede faciliteiten. Het is een inspirerende omgeving, die onze creativiteit stimuleert. Mensen stimuleren en helpen elkaar. Ook kunnen we Recrout promoten via bijvoorbeeld workshops bij Nyenrode.”

Related posts

Recrout Skills based ATS

5x inclusieve voornemens voor 2024

Zit de eerste nieuwjaarsborrel er alweer op? Of ben jij een voorstander van Dry January? En of je nou extra fanatiek bent in de sportschool in de eerste weken van januari of een beetje extra op je voeding let..

Read More »
Recrout Unbiased Hiring ATS

2023: De Doorbraak van Innovatieve Recruitment Technologie en Employer Branding – Een Jaaroverzicht door Recrout

Terwijl de wereld van werk snel evolueert, staan HR-professionals aan de frontlinie van baanbrekende veranderingen in technologie en employer branding. In 2023 hebben we een hoop opmerkelijke innovaties en strategieën gezien die de manier waarop bedrijven talent werven en behouden, volledig veranderen.

Begin dit jaar schreven we al een artikel over onze verwachting van de recruitmenttrends in 2023. Maar wat is hier van terecht gekomen? En zijn er misschien andere dingen die opvielen?

Read More »
Recrout Unbiased Hiring ATS

5x dilemma’s op de werkvloer tijdens de feestdagen

Het is zover. De decembermaand is van start gegaan en dat betekent dat de feestdagen voor de deur staan! December brengt een hoop gezelligheid en feestelijkheid met zich mee, maar zorgt ook voor de nodige dilemma’s. Zeker op de werkvloer. Hoe pak je dat als werkgever handig aan? Wij helpen je op weg en rekenen af met vijf dilemma’s tijdens de feestdagen.

Read More »